Архив: декември, 2010

Простете за забавянето, но днешната сутрин беше също толкова трудна като утринта на 1 януари. А и все пак снощи беше официалната тренировка за 31 – беше малката Нова година.

Днес ви предлагам нещо ведро и освежаващо като душ по време на летни жеги. И тъй като е зима, къпането не е чак толкова приятно нещо, предвид отрицателните температури на вън. Добрата новина е, че не е и никак задължително или поне не всеки ден. Всъщност това не е нищо ново, но считам за редно да го напомня, защото когато наврете пияния си сътрапезник под душа утре вечер или в събота сутринта, да не стане така че първите му … прочети целия текст»

Честита Коледа, или по-скоро честито и тази Коледа отмина и замина. Това което остана от празника са камиони за смет нетипично ухаещи на портокали и купища опаковъчна хартия и панделки. Всъщност, ако роднините ви са предвидливи би трябвало да са ви опаковали подаръците в ВОВО опаковки – озадачих ли ви. Чакайте сега едно по едно да разясня. … прочети целия текст»

За да ни се случват хубави, неща трябва да вярваме в тях – всеизвестна и доказала се истина. Ето защо и аз реших да напиша писмо до дядо Коледа. Признавам, малко позакъснях и не знам дали и с експресна куриерска поръчка писмото ще стигне навреме, но в края на краищата, ако белобрадия старец … прочети целия текст»

Коледуването, ето това е истинската Коледа по нашите земи. Обичая обаче е отреден само за млади неомъжени младежи  водени от един по-възрастен и бракуван вече. Въпреки това празника си заслужава, защото е нещо като българския Хелуин. Коледуването се прави в нощта на 24 декември, когато излизат караконджолите, вампирите и талъсъми. Вярва се, че коледарите със своите песни имат силата да ги прогонят. Традицията наистина си е интересна, и направо се чудя, защо не сме се организирали за да си я възродим в градски условия. … прочети целия текст»

Привет, напоследък нямам никакво коледно настроение, а така като гледам май не е съм само аз така. Затова си мислех какъв е най-лесния и универсален начин на човек да му дойде коледния дух и ентусиазъм. И ето ме на със свежа идея как може да стане това. Представяме ви няколко идеи за вълшебни коледни сладки с коноп. Всичко е легално, а на всичкото отгоре и адски полезно. Вижте за какво иде реч.
… прочети целия текст»

Най-хубавата коледна украса не са лампичките, които светят и окичват улици, площади и къщи в различни форми и цветове. Дори и те да са LED лампички и да консумират нищожно малко електроенергия, пак не това е най-доброто. Най-хубавата коледна украса не са и гирляндите дори и те да могат да се рециклират. Най-хубавата украса за всяка Коледа е снега.

Наистина не знам как, в Южното кълбо празнуват Коледа. Според мен, просто трябва да изместят датата, а тези които са … прочети целия текст»

Хайде народе, време е за Коледааааа. Вчера официално бе пуснато коледното осветление във Варна, както и на моето работно място. Честно казано, това е най-скучния момент, а интересното е преди това.

Знаете ли, аз не обичам Коледа, … прочети целия текст»

Тъй като е Никулден, честит празник на всички засегнати от него J. Разбира се аз като морско чадо няма как да не ви спомена днес за няколко уникални вида риба. Става дума за няколко екземпляра, които надявам се ще продължават да се множат, но също така се надявам никога да не попаднат в реките, езерата и моретата, а още по-малко в тиганите ви. … прочети целия текст»

Какво е общото между пазаренето и градинките край блоковете ни?
Вече сме декември, и ако не ви е пернала кризата и през двата джоба, то сигурно сте почнали да се оглеждате по магазините в търсене на подаръци, обмисляне на покупки и други такива приключения сред джунглата от МОЛ-ове. Съвсем естествено в този ред на мисли, в съзнанието ми изниква емблематичната за редица холивудски филми сцена: жена разхождаща се по търговска улица, носеща дузина торби в различни цветове и размери. Доста български жени … прочети целия текст»