Архив: септември, 2011

Ако започващата работна седмица дава признаци да е доста тежка или отегчителна предлагам бърз вариант за тонизиране. Всъщност идеята ми е да дам насоки за размисъл както на служителите, така и на работодателите. Първите се надявам да помислят върху грижите които полагат за здравето си и разбира се с да получат дневната си доза еко-модерности. А вторите се надявам да помислят върху грижата за персонала си и начините за мотивирането му, както разбира се и за начините да направят бизнеса си по-еко. … прочети целия текст»

Зелено non stop

Аз съм от онзи тип хора, които обичат да мислят няколко крачки напред. За това ако скоро почна да ви говоря за пуловери, не се притеснявайте за психическото ми здраве, просто все по-често се сещам, че и зима може да дойде. Понеже едва ли има човек който не обича свежестта и зеленината на топлите месеци харесах една идея, която да запази спомена за тях жив и през не толкова живия зимен сезон. Идеята е за маса. Какво е общото между зелените топли дни и масата? … прочети целия текст»

Днес е първият учебен ден. Освен да светнем фаровете на автомобилите си днес, предлагам да светнем и крушката в библиотеката с енциклопедии. Първия учебен ден може би е празник, но най-вече е ритуал отварящ пътя на децата към нови знания. Е нека се възползваме и ние. Малко знания за обща култура:

Около 85% от хората издишват само през едната ноздра на носа. Ноздрите се редуват, като се сменят периодично, на около 4 часа.
… прочети целия текст»

Къде и кога може да видите и чуете най-често думите „био” и „еко”

Ако сте от София или тази седмица ще пребивавате там, задължително трябва да направите едно нещо… всъщност е задължително ако обичате здравето – своето, това на съседа ви, на планетата ни и т.н. Ако ли не, пак може да го направите от чисто любопитство. Предложението ми е да посетите Био Еко Експо ‘2011, което ще се проведе от 14 до 17 септември, за втора поредна година. … прочети целия текст»

Лично мое мнение е, че всички проблеми които ни заобикалят са свързани с боклука. Било то буквално или метафорично, търпимостта ни към боклука и неспазването на елементарни правила свързани с неговото изхвърляне са ключа към по-добрия начин на живот. Това разбира се е по-скоро философска тема, а мястото на подобни обсъждания са или очи в очи или на широки обсъждания. И в двата случая eko-exo.com за сега не е подходящото място. Но боклука си остава проблем. Мой личен … прочети целия текст»

Утре е 6 септември 2011г. и въпреки, че от Съединението на Княжество България и Източна Румелия са минали вече 126 години все още има хора, които не знаят какво е станало на тази дата през 1885г. Това си е нормално разбира се, винаги ще има необразовани хора. Притеснително е ако броят им е голям. Какво значи, голям брой ли? За мен лично ако има дори и 1 човек от моето лично обкръжение, който не знае този факт. Надявам се да поправя това, също така се надявам и на още нещо – всеки който не знае нищо за 6 септември 1885г., да не се срамува да попита. И така аз за утре си имам личен ангажимент – да се похваля на колкото се може повече хора какъв ден е точно този. Денят обаче е дълъг и има време за много неща.

Обратно към думите, според тълковния речник “съединение” значи: Събиране в едно, обединение. … прочети целия текст»

Предполагам сте виждали подобни красиви гледки из горите в България, а и не само. Ако не сте, ето ви идея за предстоящите почивни и празнични дни. Опознайте горите на България, наистина гледките си заслужават. И за да ви насърча ще споделя с вас още малко информация за това какви красоти може да откриете в горите.

Разбира се първото нещо за което се сещаме, когато кажем „гора” са дърветата и често пъти с това се изчерпваме. Но гората в действителност е най-важната екосистема на планетата, защото тя е дом за редица растения и животни. Ето ги и тях. Нищожна частица от всички цветове, форми и организми, спотаили се зад някой клонка или дънер, в очакване да отмине опасността – ние хората. … прочети целия текст»