Архив: юли, 2013

Красиво, но токсично

Ако нещо е красиво, то не означава задължително че е добро. Много често визият подвежда и не говоря само за нас хората, за стоките и продуктите. Като чели наистина подражаваме доста добре на природата, която също крие зад най-красивите неща, доста неприятни неща.

Отиваме на плаж директно в Бъкстън, Англия. Сигурно ще си каже – плаж и Англия, две несъвместими места, но вижте само тази лагуна:

… прочети целия текст»

Предлагам да започнем седмицата колкото оптимистично, толкова и технологично и два пъти повече изтрещяно. Всичко това си има едно кратко обяснение – датски учени. Звучи също толкова лудо като идеята тротоара да ни помага да дишаме. Еми крушата не падала по-далеч от дървото или в случая тротоара не пада по далеч от учения. Опасен занаят, какво да се прави 😉
Post_2\
… прочети целия текст»

Ако си мислете че инженерите са глупаво племе, помислете си пак защото те не си поплюват и с всеки изминат ден показват, че без тях просто не можем. Аз принципно съм привърженик на прогреса, но онзи който ти позволява да живееш сред джунглата, на върха на дърво сред природата, без да се лишаваш от достиженията на цивилизацията. Е ако не сте чували за Finca Bellavista в Коста Рика, то ето ви още едно кътче за което си струва да помечтаем: … прочети целия текст»

Бананааа

Природата ни дава всичко от което се нуждаем, а ние само трябва да отворим достатъчно широко очи за да открием възможностите, които ни предлага. Веднага давам едно вкусно доказателство в лицето на банана.

Този уникален плод не само е доста полезен за мозъка, сърцето и кръвното налягане (заради калия), но той е уникален и със своята „опаковка“. Плода всъщност е перфектния продукт, защото си има собствена идеална опаковка, която го защитава и е лесна за отстраняване, за да стигнем до същинската, вкусна част. Оказва се обаче че кората на банана може да е доста полезна не само за да защитава сърцевината на банана, а може да преобърне петролния бранш. Най-любопитното е, че това го доказва 16 годишната Elif Belgin от Турция. … прочети целия текст»