Архив: януари, 2014

Ще ни стопли ли НАСА ?

1985 --- Typhoon Pat --- Image by © Royalty-Free/Corbis
С риск да съм актуални и леко досадни тази седмица твърдо оставаме на темата: глобална промяна на климата. И как да е друго след като освен тежката зима у дома (визирам боквално терасата си, и малко по глобално България и Европа), то и в Америка няма да им се размине само с една минледникова епоха, ами ще ги и повтори. Как ще ги стигнем американците – не знам, но и в конкретния случай май и не бързам. Обаче кой ли ни пита нас. Най-малко ни пита природата, защото и ние не сме я питали когато си разпилявахме боклуците, изливахме химиите и трепехме разни видове (дано си остане в минало време). Обаче НАСА явно има пряк комуникационен канал с планетата и има малко повече информация от гледна точка на това какво е било през последните 60 години и какво ще бъде в следващите. Та ако ще инвестирате в имот, четете и гледайте внимателно за да се ориентирате правилно за местоположението му и топлоизолацията. А ако няма да си купувате имот, още по-добре – мобилността може да се окаже голямо предимство за оцеляването.
… прочети целия текст»

Дъжд от прилепи

images_27.01Дали времето пощурява или това са естествени процеси? Може би са естествени, защото ние сме се намесили. Обаче аз не съм учени и никак не мога да изкажа меродавни факти. И по-добре защото учените наистина спорят сериозно по въпроса до колко човешките действия или бездействия са повлияли и как. Е определено някой ще излезе кръгъл идиот от този спор, само се надявам да не стане така че и двете страни да се почувстват така. Кой знае, не и аз. Това което знам обаче са няколко любопитни факта за времето през последния месец.

Иначе кризисното застудяване, заледяване и заснежаване у нас, което само по себе си не е новина, е интересно по-скоро с това че в края на януари след рекордно топло време вече имаме истински развилнявала се за 2 дни зима. И тъй като на вън картинката е ясна на всички, ще започна с една топла информация от другия край на света … прочети целия текст»

Post_00Ако обичате пъзелите и конструкторите, то сигурно често или поне от време на време сглобявате такива. Или пък сте се преориентирани към по-сложните варианти свързани с моделирането. Независимо коя от тези страсти ви увлича, то има провокация към вас. Какво ще кажете да си сглобите сами, своя първи електромобил. Признавам доста амбициозна задача, но оказва се не чак толкова сложна.

Накратко казано говорим си за TABBY първата така наречена отворена система (open source) с право на движение по пътищата. OSVehicles стои зад тези чудновати превозни средства с възможност сами да си сглобите за около час своя автомобил. Това пък позволява и сами да го модифицирате съгласно собствените си разбирания за удобство, сигурност или пък екстравагантност. … прочети целия текст»

През септември в Париж отвори първото френско котешко кафена. У ла ла. Le Café des Chats почти покрива японската концепция за котешко кафене, но почти. Това е уникално местенце, което жъне все по-голям успех с разхождащите се наоколо любвеобилни котки, но все пак във Франция залагат както на стила така и най-вече на качествената храна и напитки.

images

Малко за концепцията. Идеята на котешкото кафене е в шумния и забързан град да има местенце където стреса си отива за секунди. Основна заслуга за това имат „котките под наем“. Ако си нямате свой домашен любимец може да отскочите и да се насладите на приятната … прочети целия текст»

Честита 2014 година и за много години – в които по-възможност да сме здрави и усмихнати останалото от пожеланието е по-надолу!

Natural Chocolate

Дали по-първия ден от годината се гадае за цялата не знам. Но знам, че ще е такава каквато си я направим, ето защо предлагам да я направим по-натурална, по-ароматна, по-екзотична, доста здравословна, но и вкусна с доза лукс и класа. С други думи като истински бутиков … прочети целия текст»