През тази хубава за мен, а надявам се дваж по-хубава за вас 2016 година не бях много полезна с еко-ехо, но затова пък ми се ще да я приключим подобаващо, освежаващо и с един по-свеж поглед към предстоящата 2017г.

9506_make-yourself-at-home-posters

Сигурно част от вас вече са затрупани в преспите или стягат багажа и снегоходките за пред новогодишно приключение по пътища, селца, хижи и вина. Аз пък се мъча да се преборя със себе си и да вкарам първо ред в дома, а след това ред в емоциите и мир в душата си. Може би почвам отзад напред, но всяко начало е трудно и поглеждайки назад сигурно ще открия грешки и по-добри пътища. Важното е обаче да се постави началото, промените да не са драстични, а поетапни. Затова дано това мое начинание и писание ви вдъхнови за нови подвизи: интериорни и екстериорни, духовни или чистодомни.

Започвам с нещо простичко – Aнтистрес програма с дъска, гвоздеи, чук и вратовръзки.
pic1
Резултатът може да е ползотворен както за вратовръзките, така и за насъбраното напрежение. Ако нямате напрежение, пак пробвайте. Ще се изненадате как един чук може да ви облекчи. Между другото крайния резултат може да се използва не само за вратовръзки, а също за бижута, макари конци или просто като предупреждение към домашните ви за вашите способности да боравите с гвоздеи.

Продължавам с нещо по-леко, може би дори и секси – Улесни живота в шкафчетата
В ролки от тоалетна хартия може да поставите шалчета, кърпички, бельо, гранати, всичко което е нахвърляно във вашето домашно нощно или дневно шакфче.
pic2

Ако от толкова много насилие сте пригладнели – напълно ви разбирам и препоръчвам едно улеснение за хладилник
pic3
Храна за бодване, нещо за набързо, което обаче да е полезно. Много е важно, да сме в добра физическа форма и здраве за да живеем по-дълго и да дразним с присъствието си околните. То вярно, че и кривотията ни консервира вечно млади и красиви, като пестим от усмивки, но все пак не е излишна и такава кошничка с неща за похапване на бързо, които да са блажени за тялото и дълголетието ни.

Ето и нещо малко по-трудоемко, но също така провокиращо към намаляване на боклука и повторна употреба на вече ненужни дрехи.
pic4
Страхотните възглавнички, могат да имат безброй начини на употреба, една от която е боят с възглавници разбира се. А ако той не ви е бил достатъчен, вземайте триона и си направете една хубава закачалка, от която ще имате нужда след като сте почнали да режете, да се разгорещявате и разсъбличате.
pic5
Между другото като стана дума за закачане на дрехи, предлагам още две прости решения за закачалки – отварачката на кенчетата от бира или просто един синджир.
pic6-1pic6-2

А след цялото рязъне на дърва за закачалка със сигурност домът ви ще има нужда от пускането на една прахосмукачка. Ето едно страхотно практично решение за собственоръчна направа на универсален накрайник за труднодостъпни места:
pic7

Не знам за вас, но аз обичам да ям на честичко и то по-много. Та затова отправям поглед отново към хладилника и няколко предложения за вкарване на ред в него:
pic8
И понеже всички сме наясно със статистиката, колко много храна се изхвърля в западния свят, а други нямат и залък, помислете по въпроса за кошница в която да сложите нещата с изтичащ срок на годност в хладилника.
pic9

И накрая е ред на банята с една практична идея за премахване на котления камък от слушалката на душа с познатия разтвор с оцет или лимонов сок, по един по-практичен начин – с найлонова торбичка.
pic10
Обаче този завършек не ми допда и се сетих за един по-достоен. Стара врата, която поема нов житейски път като става закачалка и рамка за подвизи увековечени в снимки.
pic11
Ето това вече е достойно, годината в няколко запомнящи се спомена. Нещата които ви идват първо на сърцето, когато се сетите за изминалите дванайсет месеца. Надявам се да се поучим от постъпките си, да съберем кураж за нещата които не направихме и да бъдем добри и градивни не само през абстрактното понятие „2017 г.“, а всеки ден – включително и днешния.


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.