0

В опит да надъхам тези които не обичат никак зимата, а още по-малко снегът ще изложа моите пет причини защо трябва да се наслаждаваме максимално на студеното време. Може би си поставям твърде амбициозна … или направо налудничева цел, но дори и да не я постигна то поне онези които мислят като мен ще видят че не са чак толкова чалнати … или поне че не са сами.
И все пак правя уточнението – за мен най-хубавата температура на вън и в къщи е между 20 и 22 градуса, обаче съм избрала да си живуркам във Варна и никак ама никак нямам напротив зимата. Ето ги моите лични то 5 причини да се радвам максимално на студеното време:

N1 Горещо, горещо, горещо
1
Който и каквото да ми обяснява най-много обичам да пия горещ чай (респективно шоколад или кафе за някои) през зимата. Усещането как топлината потича по тялото ти е невероятно. Разбира се и лятото пия топъл чай, ама е съвсем, съвсем друго. Да добавям ли хубава компания към чая – приятели, семейство, книга, филм, музика. След чаша горещ чай и добра компания ми идват невероятни сили, дори такива да прокопая половината от пътя между колата ми и изчистената улица за 1 час така щото същата да може да се добере до асфалт. Абе наистина невероятни неща може да направи човек след тази комбинация. Пожелавам ви я.

N2 Здраве, здраве, здраве
2
Студът провокира у мен поредица от енергични движения които през друг сезон трудно мога да реализирам в трезво състояние. Нещо между бягане в кръг с подскачане, размахване на ръцете и хилене. Мисля че всички мускулни групи се включват активно – вярно за колко 5 до 15 мин., но фитнеса си струва пък и усмивките на околните още повече. Може би медицината има много просто обяснение за това, но на мен не ми е понятно какво е, пък и ми е все тая. Важното е, че ми е много добре след това. А за тези които не могат да разберат за какво точно говоря – студеното време провокира движения, а движението е здраве. Не ви трябва фитнес, трябва ви зима. И да не забравя да отбележа, че бацилите обичат топлото, а не студеното та без извинения марш на вън. Излизайте първо по малко, после увеличете и накрая се насладете на макс.

N3 Дом, дом, дом
3
Вярно е, че на вън зимата е страхотна – особено като има сняг, но все пак да се прибереш у дома след това е несравнимо. Точно през зимата човек оценява най-много дома. Изведнъж няма значение дали е малък, голям, много топъл или просто спиращ вятъра. Момента в който човек прекрачи прага се чувства защитен от всички стихии, а ако го посрещне някой вътре с чаша чай … е това вече му викам обич. Всъщност зимата е времето когато сме една идея по-духовни, една идея по близки с хората около нас, една идея по оценяващи и радващи се на живота си такъв какъвто е. Сега някой ще се намери и ще каже, че е точно обратното … абе може и така да е за вас, но ви препоръчвам горещо като топъл домашен чай да заемете моята позиция. Гарантирам по-добре ще ви стане.

N4 Фешън, фешън, фешън
4
Може да ви е странно че аз ще говоря за естетика обааааче – убожавам зимната екипировка. Това шапките с големи, малки, шарени, едноцветни, без или с няколко помпона са невероятно нещо. Който каквото да ми приказва – да голотата на плажа е секси, обаче зимата е стил и класа, защото там му е тънкостта. Толкова за шапките и изобщо няма да влизам в темата за ръкавиците, ботушите и шаловете защото рискувам да се отплесна зверски. Обаче това зимните дрехи са нещо невероятно защото дрехите имат своя смисъл точно през зимата. Подбирайте мъдро и все пак не прекалявайте, че обездвижването в снега е кофти, а пък потенето още повече.

N5 Творя, творя, творя
House and car - your dream
И пак сме в къщи на закрито, където въображението се развихря и вдъхновението се материализира. Зимата е чудесно време за всякакви хобита извън спорта (без да броим някои като дарца, шаха и др.) – шиене, готвене, четене, запояване, плетене, рисуване, писане … добавяйте, добавяйте и пак добавяйте. Всъщност зимата е страшно креативен сезон защото тялото ни е сравнително ограничено и затворено, но за това пък умът ни се развихря най-добре.

Радвайте се на зимата защото тя дава невероятни възможности за задарвето както на тялото ни така и на духът ни.
Хайде със здраве, че има още сняг за разчистване!


| RSS feed for comments on this post

Comments are closed.