Сещате ли се онези времена, в които плюшените играчки бяха универсалния подарък. Пожелавам ви свежарски понеденик.

Имаше един такъв период от живота ми през който плюшените играчки бяха решението на въпроса без отговор: Какво да подаря? Предполагам и вие сте минали през него, ако не … ех младост, насладете й се 😉 Аз лично още имам една купчина от плюшки които стоят в един сандък. Признавам голяма част от тях носят със себе си мили спомени, но все пак си стоят в сандъка. Та попаднах на едно готино решение, како може да направите с тях, така че да не заемат много място, да са пред очите ви, но в същото време да не изглеждате инфантилно в очите на гостите си.

Това ново приложение на плюшените играчки може да видите в Montreal Museum of Fine Arts. В него са поместени редица произведения на съвременното изкуство от рециклирани материали – каквито са и плюшените играчки.

Та да си направите едно пано или цяла стена от плюшените играчки не е лоша алтернатива на захвърлени в мазето или на тавана кашони. Може да ви се струва шантаво, ами може и така да е, но пък в същото време изглежда доста ефирно, галещо сетивата и меко. Почти като разпилян върху палитра цветен прашец.

Малко и за автора на това плюшено изкуство. Всъщност човека е ландшафтен архитект с не по-малък замах, може би защото наред с това е завършил и история и теория на дизайна, а да не пропусна, че е и агроном. Сложна образователна плетеница. Ето някои негови проекти, които допълват казаното:
Ако Claude Cormier успя да ви впечатли може да хвърлите едно око на всички негови изяви поместени тук ей така за вдъхновение. А аз ви пожелавам един свеж понеделник и седмица пълна с творчески подвизи и красиви творения, децата също се броят 😉 Ами това е – просто не забравяйте да създавате.


| RSS feed for comments on this post

One Response

  1. 1 Куба
    2012 февр. 21

    много интеесно нещо, подобно такова не съм виждала, мерси че го споделихте тук с всички нас