Архив: януари, 2011

Привет в последния януарски ден. Мнозина са на мнение, че сериозните теми трябва да бъдат подхващани в началото на седмицата, а по-леките и приятни да бъдат оставяни за нейния край. Е аз съм на точно обратното мнение и си мисля, че най-доброто начало на седмицата е бавното и спокойно преминаване от приятната почивка към не толкова приятната работа. Един приятен начин за такъв преход е чаша кафе или чай. … прочети целия текст»

Миналата година излезе една новина. Една истински европейска по своята същност новина излезе от 23-то заседание на Общински съвет Варна. И аз се размечтах, много се размечтах. Веста звучеше така: „От 1 януари 2011 г. във всички търговски обекти на територията на Община Варна се забранява употребата на найлонови торбички. Това решиха общинските съветници на 23-то заседание на местния парламент.” източник dariknews.bg

Дали заради примера на варненските общинари, Министерството на околната среда и водите … прочети целия текст»

интернетица/шлиокавица/чатица =? НЕГРАМОТЕН =? ТЪП (prewod za negramotnite ТЪП = T1P)

Другари и другарки, уважаеми владетели на Граматиката и рицари на ордена на Правописа,
Днес заставам пред Вас, за да изкажа моето скромно мнение по един въпрос, с който често се спекулира в публичното инернет/форум/чат пространство.
Towa che pisha s latinski bukwi, na “bylgarski” e li e ili ne e … прочети целия текст»

Дишайте дълбоко … част 2

Тъй като е зима и често пъти топлия въздух е за предпочитане пред свежия, все по-рядко проветряваме домовете си, което пък води до застояване на лошия и замърсен въздух. Ето защо реших да издиря други начини за „почистване” на въздуха. Първото за което всеки би се сетил са стайните растения, но честно казано аз не се сетих за тях, а ми подсказаха. Аз пък ще ви подскажа кои са най-подходящите растения-филтри … прочети целия текст»

Понеделник е, и ми се ще да започна тази седмица ведро и зелено. Щях да ви разкажа за един уникален био перилен препарат, но попадах на нещо далеч по подходящо за понеделник сутрин – Фестивала „Петте сезона“ в Белгия.

Тъй като 2010 бе годината на биоразнообразието участниците във фестивала – група артисти представят своята гледна точка за това как човек взаимодейства с околия свят. Идеята е чрез зелени скулптури да покажат как хората влияят и са свързани с природата. Впечатляващи и разбираеми произведения на изкуството, които дори и да не разберете няма как да забравите.

Ето и някои от тях:


Кожа 2, автор: Uysal Mehmet Ali
… прочети целия текст»

Добро утро! или Добър ден! Протегнете се хубаво и вдишайте дълбоко, всъщност задръжте малко. Знаете ли че въздуха на закрито обикновено е по-замърсен и от този навън? Средно човек прекарва 95% от времето си на закрито, а 65% в дома си, така е поне при американците. При нас може би е малко по-различно, но само малко. С други думи грижете се за въздуха в дома си, за да се събудите и следващата сутрин. Странно но, факт, всъщност ако не проветрявате достатъчно често може да си „сготвите” чудесен отровен въздух в къщи. … прочети целия текст»

То се е видяло, че трудно се обединяваме и групираме за да свършим нещо полезно, значимо, вееееелико. За това първата и най-важна стъпка за начало е да се научим да се групираме. На малки компактни групички, като за по бира. Това мисля сме го овладяли та предлагам да почнем да се групираме и по-хобита. Хобито е нещо, което може да е професия, но човек е избрал да го прави просто за забавление от време на време. Нещо полезно, което може да се прави и с кеф. … прочети целия текст»

Честит празник на всички празнуващи днес, а те не са никак малко.
Честит Йорданов ден, честита Бъдни вечер, честит Ден на семейството и изобщо Честит празник. И тъй като е празник, като на всеки такъв трапезата е важен елемент, а някои казват че трапеза без мръвка не е трапеза, камоли празнична. Точно за това искам да споделя нещо по въпроса с мръвките, мисля че си е тематично за празник. … прочети целия текст»

За много години! Здраве, щастие и „Каквото дойде“ (Whatever Work, 2009). До тук с официалната част.

Може би трябва да почна така: един от номинираните в категорията „Кофти рекламен клип“ за 2010 е клипа за Коледната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите служители от системата на МВР.

Ако не се сещате за самия клип, жокерите са на плаката по-долу, тъй като не открих самата реклама. … прочети целия текст»