Архив: февруари, 2011

Тъй като днес е последния ден от февруари, а когато нещо свършва винаги ме обхваща едно по-меланхолично настроение. Но за всяка болежка си има лек, а при жените често пъти това е шопинг терапията или създаването на нещо ново със собствените си ръце. Та по този повод ще ви предложа няколко интересни еко решения, които може да си купите или направите, всеки според личната си лекуваща стратегия ;).

Февруари е най-късия месец и е нормално да изтече бързо, също като разтопения сняг в улука ми. И тъй като идва пролет, все по-често ще си говорим за топене, изтичане, снеготопене и валене, ще започна с нещо също толкова мокро, но и слънчево.
… прочети целия текст»

Знам че това е блог и следва да е личен и персонален, но аз все гледам да не ви занимавам прекалено много със собствената си особа. Е да ама днес не се сдържах и ще споделя с вас нещо по-така … лично и по-така … емоционално и затова може би по-така … глупаво. Хора сме дано ми простите 😉

Както обичайно си се ровичках из разни мои любими сайтове и хоп намерих признание или поне сродни души – в тоалетната на работа. Пак избързвам. … прочети целия текст»

Енергията не се губи

Умишлено тази статия беше пусната в публичното пространство на обяд в 12:00 часа, като я прочетете ще разберете защо.

Има един основен закон в природата от който никой и нищо не може да се отърве: Закона за запазване на енергията – Енергията не се създава и не се губи, тя просто се преобразува от един вид в друг. Всички го знаем това, но не си даваме сметка че наистина е така и че е приложимо за всичко, ама наистина за всичко и всички, дори и за феновете на бирата.
… прочети целия текст»

Понякога хората задават простички въпроси, на които, случва се не рядко, е трудно да се отговори. Един такъв въпрос е: Защо природата е важна? Вашия отговор може да е, нещо от сорта: Защото ние сме част от нея и не можем без нея. Това си е факт, но звучи малко претенциозно и общо, а аз искам да дам един по натурален и практичен отговор, който ще звучи много по-силно.
… прочети целия текст»

Днес е 14-ти февруари и въпреки, че аз лично не празнувам Св.Валентин, знам че някои хора го правят. А празниците са хубаво нещо и не бива да ги разваляме, въпреки че не ги разбираме. Затова и аз реших да съм в крак с деня и новите ни традиции и да споделя още малко информация на тема «сладкото» в живота ни. За тези които не са прочели за Сладката болка сега е момента, а за останалите – е май въпреки всичко ще ви вгорча леко живота с още малко злокобна информация относно захарта, но този път кафявата.
… прочети целия текст»

Едно от нещата на които залагат съвременните теории за възпитание на деца, е че възпитанието е двустранно. Не само родителите учат своите отрочета, но и малчуганите могат да научат своите родители, стига последните да са отворени за нови знания. Нашето общество е малко консервативно, това си има и плюсове и минуси. Един такъв минус, е че родителите винаги са уверени в превъзходството си от знания сравнено с децата, уверени са в своята правота и не допускат различия с техния светоглед. А когато не са чак толкова уверени в това, стават агресивни. Както и да е няма да говоря за агресията, а ще говоря за възпитанието. От доста време си мисля, че шанса децата да се научат да живеят природосъобразно попивайки опита на своите родители е нищожен. … прочети целия текст»

Досега се криех, но вече истината напира и иска да излезе от мен. Редно е да си призная, че съм фен на автомобилите и понеже съм дребен типаж, най ми пасват спортните. Разбира се това малко не се вписва е „зеления” ми психопрофил, но всеки си има отклонения от нормата. Събрах смелост и днес ще ви запозная с няколко мои приятели – в електрическия им вариант.
… прочети целия текст»

Ако си мислите, че ще говоря за Свети Валентин, ще ви разочаровам – няма да е за това. Става дума за здравето ни, онова нещо дето не ни засяга точно сега защото нищо не ни боли, което значи че сме здрави. Да де, ама не точно, защото когато се повия болежката значи вече не просто сме болни, а сме много болни – както се казва отървали сме му края.
… прочети целия текст»