Архив: март, 2011

Всички знаем максимата „наслаждавай се на мига”, но в края на краищата, поне за мен, си остава само максима, хубав израз. Обаче от време на време дори и аз имам прилив на положителни мисли и желанието да преобърна света. Ще ми се този миг да трае вечно, но какво пък, дори и да не е вечен, щом още го има значи още има и надежда наистина да преобърна света. Та се замислих, колко страхотен може да е днешния ден. Оказа се, че може да е достаааа изтрещян. … прочети целия текст»

Не знам за вас, но Часът на земята 2011, за мен беше наистина готино изживяване – свещи, приятели, хубава храна … абе готина работа. Надявам се и вие да сте си изкарали добре. Така или иначе всяко хубаво нещо си има край, и за да облекча болката ви, че трябва да чакате цяла една година до следващия Час на Земята ви предлагам нещо също толкова хубаво. Хубаво и перманентно като боклука, който ни заобикаля. Оу да боклука може да е хубаво нещо. … прочети целия текст»

В събота е най-романтичния ден от годината – на 26 март от 20:30 часа ще се отбележи Часът на Земята за 5-та поредна година. Идеята е, както казват от WWF, “да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот”. Всъщност днес няма да ви говоря за Часът на Земята, или по-скоро не основно, ще споделя с вас за едно много красиво и нетрадиционно изкуство (е поне за мен така стоят нещата). Двете теми хубаво се допълват, че се надявам да ви запаля поне за една от тях. … прочети целия текст»

Утре е 22 март

Не знам колко зелени сте били в четвъртък, но утре трябва да сте сини.

Водата покрива 71% от планетата ни. От всичкото това огромно количество – 97% е солена, 2.4% е в ледниците и едва 0.6% се намира в реките и езерата – твърде малко сладка вода, за нарастващото население, земеделие и индустрия. ООН обяви 2005г. – 2015г. за десетилетие на … прочети целия текст»

Днес е един от най-зелените дни от годината – 17 март, денят на Свети Патрик и всички ирландци. Позачетох се за Ирландия и установих, че има доста сходства с България, но и различия. Та се зачетох още повече и започнах да сравнявам и съпоставям. Ирландия не е голяма държава, също като България.По територия те са 117-то място в света, а ние на 106-то – доста близко. Поради малката си площ на острова развива икономиката си в сферата на услугите и високи технологии, ние за сега сме на етап «услуги» остава ни да направим и следващата крачка – високите технологии. Умове не ни … прочети целия текст»

Искаше ми се да напиша нещо във връзка с бензиновите протести вчера, но бях раздвоена, та даже и разтроена. От една страна стоеше страхотната идея за гражданско общество, а от друга използването на електромобили, а защо не на велосипеди. Но вместо да се впусна в разсъждения, дали … прочети целия текст»

Всички обичат горчица

Преди да ми възразите предлагам, да прочетете и останалата част от статията. Горчицата и в частност синапа се използват като лек и храна от преди 3000 години, което си е доооооста. По-интересното обаче е че името й идва от латинското “mustum”, ако сте позабравили латинския, нека ви подсетя – означава „трябва”. Всъщност mustum значи младо вино, но много по-внушително щеше да е ако наистина идваше от английското “must”. Въпреки това си мисля, че горчицата наистина трябва да се яде, а детайлите защо точно трябва, може да откриете по-долу. … прочети целия текст»

В помощ на празнуващите 8-ми март, тъй като това е утре и нямаме никакво време за губене, ще съм директна. На 8-ми март жените очакват подарък, независимо какво казват или не казват, подаръкът никога не може да е излишен. А жените, които не очакват от никого подарък си го правят сами – момичета давайте смело. Та от която и група да сте, ще ви дам няколко идеи за подаръци и начин на пазарене не само за Деня на жената. … прочети целия текст»

Днес е 3 март, единственият ни национален празник. Затова днес няма мърдане – ще трябва да се празнува. Не съм привърженик на многолюдните сбирки и масовите прояви, признавам че тълпите от хора не са ми любими, но днес е различно и ще направя изключение. Направете го и вие, защото 3 март трябва да се празнува на вън сред много хора, сред сънародници. Не се извинявайте с времето, облечете се по-топло и ходом марш. … прочети целия текст»