Архив: юни, 2012

Тази събота (30 юни) ще се проведе семинар за здравословното хранене. Дълго се чудих дали ще ми допадне, признавам не съм още на този етап на мислене и за тов аще ида на село да си покопая и позаравнявам бъдещаат градина. Това обаче не означава, че на някой от вас информацията няма да е полезна. Е надявам се да е! В края на краищата е важно да свикваме с идеята да се грижим за здравето си, а първите две крачки определено са храненето и движението. Обратно към семинара.


… прочети целия текст»


С риск да засегна някого или всички, но трябва да си призная, че пешеходците и велосипедистите у нас са като шофьорите – има и грамотни, но има и не чак толкова. Пък и проблема понякога опира до концентрацията и нейната липса. Но дори и да си най-концентрирания и най-добронамерения човек движещ се по тротоара или пътя, пак е възможно да си дълбоко заблуден относно правилата за движение.

Всъщност моята лична класация по критерия – възпитано поведение по пътищата е (С уточнението, че спадам и към трите групи и съм голям любител и на трите начина за предвижване):
3-то място за пешеходците (даже те са някъде на 23-то място)
2-ро място за шофьорите
1-во място за велосипедистите

Та въпреки доброто ми мнение за първенците в класацията си признавам, че … прочети целия текст»

Хубавите новини са малко, но не липсват. В началото на седмицата ще ви покажа един добър пример за група хора събрани по стечение на обстоятелствата, които въпреки различията са се обeдинили около идеята, да имат по-добър дом. Всъщност думите ще са по-малко, а ще наблегна на снимките.


… прочети целия текст»

Днес посрещнахме официално лятото. Е при мен не беше много официално предвид факта, че дълбоко спях, но пък важното е да не проспи цялото лято. Аз лично лятото си почива в планината, но понеже не е ясно дали гори ще имаме (черен хумор) реших все пак да погледна и към морето. Родното ни море, което толкова любено и недолюбвано. Обаче нашето гардже си е най-добро и ако не ми вярвате съм подготвила няколко уникални примера за водни басейни (основно езера), които ще провокират у вас дълбока, обич, почит и уважение към нашето си Черно море.

Нека започна с едно езеро в Доминика, … прочети целия текст»

Нека сме по-естествени

Докато някои се чудят, дали застрояването ще ни даде достатъчно хляб, а други се мъчат да им обяснят, че природата е тази която може да ни храни винаги стига да сме с всичкия си за да я опазим, аз предлагам да отскочим до Ирландия, където учени са установили, че най-доброто е наистина естественото.

Изследване обхващащо 8 568 ирландски деца показва, че ако бебетата се кърмят от 13 до 25 седмици, това намалява риска от затлъстяване при израстването на детето с 38%. Удължите ли този период на повече от 26 седмици, процента скача на … прочети целия текст»

Тази седмица май съм на тема “Дом, офис, вила”. Днес ще ви заведа в “Пещерата”, това е нова хипер ултра модерна палатка. Ако питате мен е яка, много яка, ама няма да дам 670$ за нея, което не значи че не мога да си помечтая и да се информирам как се движат къмпинг технологиите. Е нека влизаме в “Пещерата”.

… прочети целия текст»

Лятото е тук! Това е сезона на откритите забави, честите излизания сред природата и малкото застояване у дома. Защо обаче толкова много обичаме да сме на вън и да се радваме на града, хората, небето, поляните и всякаква открита шир? Сигурно защото са ни се стегнали душичките и през лятото търсим и си наваксваме с разнообразие и простор в местата, събитията и хората. Обаче ще дойде зима и всичко това ще свърши, не че искам от сега да ви скапвам настроението, напротив, предлагам ви вариант как да вкарате малко повече простор и разнообразие у дома. Тъй като сега е момента за ремонти, мисля че предложението на Studio Garneau може да ви се понрави. … прочети целия текст»

Животните могат да ни спасят живота, стига да знаем какво ни казват, за което не е нужно да сте д-р Дулитъл. Първите сведения за животни предупреждаващи за природни катаклизми са още от 393г. пр. Хр. В Гърция, когато е описано масово движение на плъхове, змии, стоножки и други животни напускащи леговищата си седмица преди земетресение. Подобни сведения за странно поведение на птици, насекоми, влечуги и риби минути или дни преди земетресение има и до днес. Явно е, че животните наистина разполагат с информация за природни бедствия преди ние да ги усети. Най-силният пример е от Haicheng, Китай на 04.02.1975г. , когато има официално документрирани редица случаи на странно поведение при животни ден преди земетресението. Официален доклад описва как змия излязла от бърлогата си (посред зима) и замръзнала, птици се опитвали да пренесат яйцата извън района на земетресението, „побеснели” крави счупили юларите си и побегнали, полицейски кучета виели, а плъховете ходели като замаяни. Китайските власти обяснявали, как тези сигнали помогнали да се предотврати сериозния брой на жертвите. В същото време обаче … прочети целия текст»