Архив: януари, 2013

Еми, размекнах се

Наистина като видях това видео се размекнах. Абе повлия ми. Сигурно в края на работната седмица съпротивителните сили отслабват, отслабват и накрая човек става себе си … или освирепява от работа. Независимо, коя от двете ситуации е вашата си мисля че тези 4 минути и 36 секунди всеки може да ги отдели. Пък после да става каквото ще.

Е сега е момента!

Всички казват че бъдещето е в децата, но когато четеш за статистика сочеща, че 41% от българчетата са неграмотни се замисляш на къде ли вървят нещата. Разбира се родните деца имат много и забележителни постижения: медали от международни олимпиади, награда в конкурс на НАСА, смела и достойна постъпка на ученик спасил по-малко дете и т.н., като това са само част от постиженията на български деца за 2012г.
… прочети целия текст»

След дълга, дълга отпуска от 5 дни + 5 за подготовка и възстановяване 😉 ето ме и мен. И разбира се искам веднага да се похваля, че за пръв път карах ски или поне нещо такова ;). От дете съм голям фен на този спорт, но все си казвах: Абе най-хубавият спорт е този пред телевизора. Нито мръзнеш, нито се потиш … нито правиш нещо. Честно казано не вярвах, че ще събера куража на дърти години да яхна ските. Обаче както добре знаем, на този свят няма невъзможни неща. И за пореден път ми става ясно, че не сме „просто хора“. Е лесно е да повярваме, че сме си съвсем обикновени и е по-трудно да си повярваме, че можем. Е да ама можем. И ако попитате какво, пък и да не ме питата аз пак ще си кажа: Можем на практика всичко. И ето едно видео което го доказва, ако искате преди да си го пуснете си залепете устата с тиксо, за да не ви увисне ченето. Някои неща изглеждат толкова простички и лесни, че направо … направо вижте:

Ами както казах … няма невъзможни неща, дори съм на ръба да повярвам че можем всички, ама наистина всички да почнем да си изхвърляме боклука в контейнерите и то разделно. В края на краищата хората от видеото правят далеч по-сложни и невероятни неща, значи и ние можем 😉

Елементарно Уотсън

Дървото моя приятел … и не говоря за съседа или пък за шефа, а за истинско дърво. Всъщност за всички тях, които покриват 30% от нашата любима родина. С иглички, с листа, с плодове и с ядки, всички те са важни също както и всеки един от нас. Пък и всеки един от нас е важен за дърветата защото може да помогне за това да растат големи и силни и да ни пазят от свлачища, безводие или най-общо казано от промени в климата и промени в начина ни на живот (примерно ходенето с противогаз 😉 черен хумор).
… прочети целия текст»

Честита 2013 от целият екип на eko-exo.com, който включва: Мен, мЕн и меН. Казват три е щастливо число. Е психиатрите са на друго мнение, ако ги питаме тях и двама са много в едно тяло, пък за трима …, ноооо нека започнем годината така както искаме да ни върви цялата. Аз предлагам тя да е весело рециклираща, леко чалнато реюзваща и доста шарено намаляваща нашия, вашия, техния и общия боклук.

Щом си говорим за весело рециклиране ето няколко насърчителни … прочети целия текст»