Архив: декември, 2012

След Рождество оставаме на магическа вълна. Създаването и раждането на нов живот е нещо наистина свято и велико. Дълго време е било и необяснимо. В този дух и продължавам – създаване и мистика. Две понятия обединени в едно име: Esref Armagan. Той е турски художник с изложби в Италия, САЩ, Холандия, Китай, Чехия и др. Роден през 1953 напълно сляп, Есраф Армаган никога не е виждал светлина и цветове. Нещо толкова естествено за нас и толкова чуждо за хората родени без зрение, но не и за Армаган който рисува в ярки цветове, познава сенки и най-необяснимото има усет за перспектива.

… прочети целия текст»

Днес разбрах, че 2013г. според китайския календар е година на змията. По-любопитен обаче ми стана коментар, че този обичай – всяка година да е посветена на определено животно, цвят и/или стихия, може би е взаимстван от календара на прабългарите. Дали е истина или не, не мога да кажа, но е сигурно че имаме много древни обичаи и традиции които с времето сме забравили или направо игнорарли. Но всяка общност има нужда от традиции и когато непомни собствените търсим чуждите, няма лошо да, но може би се получава схемата: Варна – Бургас, през София 😉 Е пасажери, предлагам директен полет. … прочети целия текст»

Подаръци, подаръци, подаръци. На мен лично ми е омръзнало да умувам, измислям и търся подаръци. Особено в този трафик на вън: по улиците, моловете и магазините. Това което ми липсва, преди празниците е домът и семейството, усещането че ги има, че са наоколо, че мислим един за друг, че сме заедно и че ни предстои нещо уникално – Рождество Христово. Ето защо предлагам да запретнем ръкави и сами да направим нещо за любимите хора – от една страна е мило, а от друга е и еко. Сдруги думи, точно като за нас. … прочети целия текст»

Птича Коледа

Зън, зън, зън студ голям е на вън. Тъй като наближава един хубав и светъл празник, си мислех как да подобря настроението. Първото за което се сетих е подходящата украса и както забелязахте започнах да ровя за еко коледни дръвчета, за хубава снежна декорация на дома и за подаръци на колегите. Чудите се каква ще е следващата крачка ли? И аз се чудих и даже сама се изненадах колко хубаво нещо може да е търсенето на коледни настроение и начините да го събуди.

Какво ще кажете за птичи коледен венец, само някой да не си помисли че ще направим коледната пуйка на венец, всъщност е точно обратното. В това смразяващо време, много лесно може да повдигнете духа на съседите – тези които познавате и тези за които дори и не подозирате, с един красив и полезен венец. Е да запрятаме ръкави, че до Рождество остават само 11 дена и нямаме много време за правене на добрини … прочети целия текст»

Никулден мина, следователно вече трябва да сме украсили чудните си градски колибки. Следващата крачка са подаръците и тъй като сме средата на декември и скоро ще почнат фирмените празненства предлагам първо да обсъдим възможните подаръци за колегите. Всъщност това може да е сплотяваща екипа или семейството дейност. В първия случай, може да си отделите малко повече време в разговори със „съкилийниците“ в офиса 😉 за да подразберете на какво биха се зарадвали. В случай, обаче че времето ви притиска и всяка минутка до края на календартната, финансовата или счетоводната 2012г. са безценни на работа, то тогава отделете вечерите си у дома за колегите. Съберете се със семейството и запретнете ръкави, защото както знаем най-хубавите подаръци са личните / ръчните, а най-ценното време по Коледа е това прекарано със семейството в изработването на украса, подаръци, опаковане, готвене, пеене и всичко на куп … прочети целия текст»

Темата със снега е много актуална, обаче не и за Варна. Явно западна България пак задмина източна и заграби всичкия възможен сняг, та до нас достигнаха само 1-2 сантиметра за 1-2 часа. Та видяло се е, че няма да карам ски по пешеходната зона от Община Варна към централен плаж и за това вземам нещата в свои ръце… Вадетеееееее ножицитееееееее 🙂

… прочети целия текст»