Архив: февруари, 2013

Боговете сигурно са полудели

На фона на всичко което става в страната:строителство в национален парк Пирин, подаване на оставки, протести и т.н. се чудя къде съм аз и къде е светът. И стигам до вариантите А и Б:
А) май на никой никак и за нищо не му пука и никой никак не му и мисли
Б) май всички са полудели и всеки се е скрил в свой собствен свят
Сигурно и А и Б са етапи в развитието на една и съща болест, но коя е болестта и какво е лечението? Имам някои допускания, но за сега мисля да се отдавам на лудостта. Леко несериозно, леко иронично или просто леко предлагам да я караме в оставащите дни от тази нелека седмица. … прочети целия текст»


Честит празник на археолозите! Пожелавам им да откриват все интересни неща, като например – разбиране и финансиране от министъра на финансите. Това което обаче, се надявам да не откриват е – петрол, защото той не ни трябва. Честно. Може би и на Абу Даби не им трябва вече защото емирството на нефта прави сериозни енергийни заявки в сектора с алтернативите на петрола – възобновяемите енергийни източници. Както ви обещах в понеделник от Австралия и техните интересни сметки за тока в перспектива директно отлитаме за Абу Даби, където си основаха една агенция и то познайте каква – казва се Ирена. Е ако трябва да съм точна се пише IRENA и е съкращение от International Renewable Energy Agency. Това се казва двойна изненада днес, все пак е празник трябва да има емоции и то от хубавите.
… прочети целия текст»

Австралийски мити работи

Ако имате някой друг излишен милион и се чудите къде и как да го инвестирате ето малко полезна информация относно Австралия и енергетиката там. Както знаем енергийния бизнес не е никак лош бизнес, освен ако не сте твърде съвестни, но и за това има лек – възобновяеми енергийни източници. Ура, ура!

В петък излезе доклад на BNEF (Bloomberg New Energy Finance) според който енергията от възобновяеми източници е по-евтина от тази произведена от въглища и природен газ. Моля за протокола отбележете, че … прочети целия текст»

Нова седмица, нов месец, нов живот … или пък старият погледнат по друг начин.
Напоследък писането много не ми върви, но за това пък хората създават достатъчно материали за слушане и гледане, който не се нуждаят от излишни обяснения. Така и така февруари е кратък, нека сме пестелив с времето и приказките и да оставим снимките да говорят. Ще ви покажа седем снимки подбрани от Oxfam America, чиято цел е да се повиши информираността относно бедността и глада. Снимките не са депресиращи, даже напротив показват за пореден път, как някои с по-малко изглеждат по-щастливи от други с повече. Обаче не това е посланието, не е нужно да се лишаваме и ограничаваме, а просто да не прекаляваме и да не изхвърляме, а да даряваме излишното. Всъщност всеки може сам да си поразсъждава върху количествата и разнообразието на седмичната храна на няколко различни семействата. А разликата е в това, че … прочети целия текст»