Архив: април, 2013

Днес е първият ден от Страстната седмица. Първата асоциация, която човек прави чувайки „сътрастен“ е нещо изгарящо, пламенно и положително. Но страстта в християнството се свързва със страдание, като тази седмица всъщност е Седмицата на страданията, това не е така известно, може би защото сме свикнали да свързваме празниците с хубави неща. Всъщност двете могат да намерят пресечната си точка.

Казват, че под слънцето има място за всички, но не всички са еднакво огряни от него. Много често си мислим, че на нашата улица, то свети по-слабо, аз обаче предлагам да няколко други улици:

… прочети целия текст»

Пристрастна – пизнавам

Далеч съм от мисълта да крия своите пристрастия към БНТ и БНР. И съм на мнение, че има какво да се види и чуе в ефира на националните медии. Даже бих казала, че все повече ме радват със своите стари и нови предавания и рубрики. И ето тук идва момента с рубриките и последната такава, която сгря сърцето ми. Е признавам малко се изхвърлих, но ако до сега не сте попадали „В кадър“, то сега ще ви помогна да попаднете

… прочети целия текст»

Днес е денят на Земята. Доста се замислих дали да не напиша „земята“ с малка буква, тъй като все още масово я възприемаме като нещо незначително. Нека са запитаме: как дойдох на работа, къде си изхвърлих боклука, каква вода използваме за напояване, какво ядем ….

Въпросите не са малко и са наистина глобални, но пък все повече хората мислят и действат намирайки съмишленици и обединявайки усилията си.
По долу предлагам няколко снимки които правят връзка между това, което причиняваме на себе си.
… прочети целия текст»

Устрем на колела

Времето настана – вадете велосипедите. Всъщност май всички вече са ги изкарали, спретнали и си ги използват със здраве защото по варненските улици неизменно се срещат велосипедисти. Това показва че е настанало време и за истинско масово вело преживяване – Устрем Велофест ‘2013. Тази година по-различен и още по-интересен.

Старта е в събота с едно наистина интересно мероприятие – веломаратони или по-известни сред разбирачите като бравети. Това всъщност са любителски веломаратонски изпитания … прочети целия текст»

Хълм на чудесата

Едно от големите достойнства на Европа е виното. Разбира се това е и едно от големите достойнства нашата татковина – хубавото българско вино и особено домашното. Чак да му дожалее на човек, че зимата си отива и заедно с хубавата топла винена глътка. А докато дойде следващия подходящ сезон можем да отидем там където се ражда вълшебната гроздова напитка – на полето и малко под него.

… прочети целия текст»

С грубите се играе грубо

Днес е световният ден на ромите … и този против генномодифицираните организми. Любопитна комбинация, но важно е да кажем че според Европейската общност ГМО е организъм, забележете с изключение на човешкия, с изменен генетичен материал, който не е извършен посредством естествено размножаване и/или комбиниране на индивиди. С други думи, на всички им е ясно че ние хората сме достатъчно ГМО и въпросът е да ограничим последиците от нашия лош опит 😉 Оставям генетиката и отивам при ромите – да са ни живи и здрави и все така да вършат нашата работа събирайки отделно хартия, пластмаса и метал. Е някои са по-събрани от други, но пък във всички етноси и нации има „по-прибрани“.


… прочети целия текст»

Само за смелчаци

Готови ли сте? Готови ли сте за пролетта?
Тя идва, но дали сме наистина готови за нея. Всичко се раззеленява, развива, разцъфва и развихря. За това хващайте лопатите и ходом марш към градината. А за тези които нямат градина – вземате две лопати и марш към моята градина. Приемат се също косачи и сеячи. В краен случай, ама много краен може да се погрижите за стайните си цветята или моите стайни или поне това което е останало след зимата.

Време е да се усмихнем, идват събота и неделя и чудесната възможност да разведрим дома, градината и настроението си с малко зеленина и много идеи. Ето някои простички и не чак толкова:

… прочети целия текст»