Архив: декември, 2013

Post_00

Така Коледа попремина и ако последиците от тазгодишните семейни празненства не са фатални и са що годе обратими то не е ясно как ще стоят нещата около нова година. За това предупреждавам от рано умната с алкохола и фризьорите особено в комбинация двете могат да доведат до трайни увреждания. И ако не ме взимате на сериозно, то нека снимките заговорят вместо мен:
… прочети целия текст»

Елха за морските чеда

Post_1

Така, с всеки изминал ден шансовете да имаме сняг за Коледа намаляват. Говоря за Варна нали, предполагам състоянието е същото и в Старо Оряхово, Обзор, Бяла, Поморие, Равда, Несебър, Ахелой, Бургас и т.н. и т.н. Така де имаме си море, може да се каже че и лято, въпреки че познавам доста варненци които по-често стъпват зимата на плажа, обаче си нямаме Коледа. Такава снежна на парцали или ако си имаме то е доста рядко и обичайно доста бедствено. Ама пък това си има и предимства, защото почти всеки си има шейна дори и да няма сняг въпроса е че сме подготвени и в бойна готовност. Обаче и Коледа без сняг, си е доста добра Коледа. Особено ако се осети общия празничен дух и настроение.

И ето ти идея за най-морската елха, която … прочети целия текст»

И замириса на гора

CL_1

Как са елхичките и борчетата в двора нуждаят се ли се от нова прическа? Надявам се че не и са си живи здрави и кичести защото определено не само по празниците ще ни трябват. Едва ли някой не е разбрал, че от целия Европейски съюз ние дишаме най-лошия въздух. Може и да сте го чули, но и аз да се включа с кратка реплика и дуплика за въздуха. Като на помощ ми идват учените от Швеция. Те рядко се обаждат, но ето че издебват правилния момент, а именно преди празниците.

Та учените от Стокхолмския университет извадиха резултати от едно свое изследване върху боровете, елхите и смърчовете с което разбиха на пух и прах … прочети целия текст»

Така празника наближава, а аз да си призная още не съм украсила. Но когато човек носи празничния дух украсата е подробност, но все пак нужна подробност. Та ако сте като мен и още не сте окачили празничния венец на вратата … ами май е време. Обаче идва голямата дилема с това да сложим ли изобщо венец от външната страна на входната врата, предвид странното им изчезване. И ето го коледния венец от стари парцалки който може да се окаже решението или пък не.

wreath-instructions_7

Красив е и не е сложен за направа, пък и не струва почти нищо. Та дори някой да пожелае венеца на ближния (в случая вашия) … прочети целия текст»

9 27 12 Lilyboo Christmas Post 2 w

Хубаво нещо на празниците са трапезата и семейното огнище, но има едно нещо което може да накара човек да се усмихне по един по-друг начин. И това е неочакваната картичка от близък или далечен, който точно в този ден на годината се е сетил да те поздрави. Мисля е, ясно че всяко пожелание от близки и роднини е в някаква степен очаквано, което е сладко но друга е „захарта“ когато получим честитка от съученик, колега от предната работа, съквартиранта от 1-ви курс или дори бабата от 3-тя етаж. Но пък е сигурно, че ако не можем да влияем на „неочакваното“, то можем да го предизвикаме. Всяка година може да си набелязвате по един загубен с годините приятел, да го откривате и бам да го изненадате в правилния момент.

Е съзнавам, че тази идея ви я давам малко късничко и може да сработи чак за догодина обаче пък ето ви още нещо в духа на изненадите за Коледа – цъфтяща картичка.
… прочети целия текст»

Две седмици и два дни до Коледа, време е да заредим лека полека сетивата за празниците и да се подсилим в началото на седмицата. Защото въпреки оставащото малко време има доста работа за вършене. Е нека презаредим батериите с едно красиво и вкусно изкуство дело на Carl Warner – фотограф, художник и със сигурност ценител на вкусната храна.

Идея нямам какво ще е на коледната трапеза на г-н Уорнър, но знам какво трябва да има всяка Коледа:

Не е най-важното, но винаги всичко започва около това – вкусната и разнообразна храна
foodscapes_6
… прочети целия текст»

Предната седмица в петък центъра на Лондон беше застлан от велосипедисти. Над 1000 души се излегнаха при температури близки до нулата върху асфалта на кръстовище в центъра на английската столица. И не, това не е „flash mob“ а старомоден протест с кауза, тази за намаляване броя на загиналите велосипедисти в Лондон и ако имате търпение да прочетете до край ще видите че има нещо което касае всички ни.

bicyclePoster3
… прочети целия текст»