Архив: октомври, 2010

Наистина добри новини – събота и неделя времето ще е супер, вярно ще е леко хладно, но пък моята оферта е сгряваща. Колеги, съграждани, приятели – днес ще ви агитирам, спокойно не започвам предизборна кампания, агитацията ми е за друго. … прочети целия текст»

Пуканките са нещо уникално, винаги съм ги обичала, още преди американизираната мода – като се гледа филм да се ядат пуканки. Въпросът ми е: Ама защо моля ви се само като гледаме нещо да ги ядем?

Дори и аз големия любител на пуканки не знаех някои неща за тях, да видим знаете ли отговорите на … прочети целия текст»

Напоследък в къщи сме се заринали с буркани, бурканченца и разни други стъкларии. Не ги хвърляме съвсем умишлено – имаме си цел, да направим от тях разни дреболии за къщата или пък час от къщата. И в тази насока на мислене, се сетих как по света има доста нетипични примери за строителство на домове, но за начало нека разгледаме тези с участието на стъкло.
… прочети целия текст»

Ден без статия

Привет, има дни в които е по-добре, човек просто да се вгледа в лошото време и да му се порадва. Аз възнамерявам да направя точно това, успех 🙂

Мит 1: С велосипед не може да се пренасят товари

Мит 2: Използването на велосипед измаря … прочети целия текст»

Тъй като миналата седмица бе празника на архитектите и строителите (6 октомври), а у нас се проведе акция срещу радикалния ислям, реших да засегна тези две области. И идеалния начин за това е проекта Парк51. Ето каква е работата:

Това е един проект обединяващ последните иновации в проектирането и строителството, зад който стои мюсюлмано-американска платформа, целяща да превърне сградата в духовен мултиетнически и културен център, придобил известност като „джамията на кота 0 в Ню Йорк”. Признавам … прочети целия текст»

Тъй като сме хора и трябва да си помагаме, се надявам с тази статия да съм ви полезна – днес ще се опитам да хвърля малко светлина относно туристическите щеки и как да си изберем подходящите. Аз лично не обичам да обикалям по магазините, още повече когато ще купувам нещо за пръв път и никак не съм ориентирана в обстановката. В такива моменти Internet е моя първи другар, а on-line магазините с бърза доставка без оскъпяване са направо безценни. Но преди да се стигне до покупката, човек трябва да се ориентира, какво точно търси всъщност. … прочети целия текст»

Странно е как в неделя вечер някъде към 23:30 докато приготвям вечеря ми идват най-големите вдъхновения. Може би причината е в чубрицата, ах тези аромати, могат да те пренесат за миг на някое съвсем различно място. И хоп аз се озовах незнайно защо в Рила на път към 7-те рилски езера, място което е задължително да посетите поне веднъж годишно за да възвърнете обонянието си с големи „глътки” въздух и да възродите слуха си, чувайки поне за миг тишината. И ако ви се струва налудничаво веднага ви връщам на земята, здраво стъпили на нея преди … прочети целия текст»