Архив: септември, 2010

На 6-ти септември, написах статия, в която ставаше дума за организирането на различни кампании и резултатите от тях. За жалост не успях да намеря достатъчно разнообразна и пълна информация за всичко онова, което се е случило през настоящата и изминалите години. Съвсем не случайно попаднах на едно приложение, чиято цел е географски да локализира различни събития на различни хора, организации и групи. Замислих се колко удобно би било за мен, да ползвам едно такова приложение и да намеря нужната ми информация, за това дали утре има кампания по почистване в Морската градина или пък дали плануваната от мен инициатива за озеленяване на градинката пред бл.108 в кв.Младост няма да се дублира със … прочети целия текст»

Ако еврофондовете ви блазнят и искате да се преориентирате към земеделието, единствената дилема която стои пред вас е каква култура да отглеждате. Моето предложение е конопа. И преди да си се представите като важен наркодилър по петите на който е министър Цветанов нека внеса уточнението, че ви говоря за техническата култура коноп. Това е растението, което мнозина сочат като спасителен пояс за планета.
… прочети целия текст»

За да опознаеш природата, трябва да се докоснеш до нея. Един от добрите начини за това е спорта, а едни от най-подходящите видове спорт, за тази цел, са екстремните. Често пъти хората не разбират какво всъщност дават спортовете наситени с адреналин и определят практикуването им като безумство. Когато човек не познава способностите на собственото си тяло и дух, лесно може да изпадне в заблудата, че едно или друго занимание е безразсъдство.
… прочети целия текст»

Преди две седмици подхванах темата за екологичния туризъм със статията Еко туризъм, защо не и у нас. Днес си мисля, че е време да задълбая в тази интересна пазарна ниша.

Безспорно най-важното за всеки туристически регион е легловата база, ето защо започвам с хотелите и по-конкретно сертифицирането им като „зелени”.

Често пъти попадам на понятието „зелен” хотел, още от самото начало се усъмних, зеления цвят не е на мода тази година :). Това всъщност са хотели които … прочети целия текст»

Привет отново, след кратката ми липса, по време на която имах възможност доста да умувам. Ето и едно от последните ми умопомрачения – откритието ми е свързано с мобилните телефони. Спомням си когато ги нямаше как хората бяха по-различни относно някои дреболии:
… прочети целия текст»

„Силни” ли сме днес

Днес е 6-ти септември и темата за Съединението е на дневен ред. Всички отправят поглед към 1885г., но аз искам да погледнем към 2011г. Преди това обаче няколко думи за историята.

Безспорно Съединението е едно велико дело, велико поради една важна за мен причини: всички българи гледат към една цел, … прочети целия текст»

Една стара мъдрост упорито твърди, че ние сме това, което ядем. И може би наистина е така. Сред разнообразието от изкуствени храни, предлагащи “естествени вкусове”, не е учудващо, че нашият нормален живот всъщност отдавна е станал доста изкуствен. Предлаганите на пазара храни стават все по-опасни за здравето на хората и особено за децата, които от ранна възраст са привикнали към чипсовете, вафлите и така вкусните пържени картофки.

Разбира се има много, но трудни и досадни начини да предотвратим лошото хранене на децата. Японците обаче … прочети целия текст»