Архив: август, 2011

След домашната муха, коня, мравояда и прилепа дойде ред и на охлюва. Често пъти са го определяли като глупаво и бавно мекотело, но поне днес и поне аз го наричам невероятен. Надявам се след малко и ви е да заобичате охлювите, но не в кулинарния смисъл, а в чисто любознателен. … прочети целия текст»

Любовта е лудост

Тъй като утре е официалното откриване на 19-тия филмов фестивал „Любовта е лудост” реших да се самовдъхновя и тематично да ви представя нещичко за любовта. Целта ми е да предизвикам у вас емоции и да се отворите към емоциите, така най-лесно ще можете да усетите и да се насладите на киното, едно изкуство за всички сетива. И ако си мислите, че го надценявам, значи наистина досега не сте гледали истинско кино, което да усетите не само с очите и ушите си, но с небцето и обонянието си, което да провокира всяка частица от тялото ви. Надявам се всеки да намери „своя” режисьор или филм, които да ни провокират към такава сетивност. … прочети целия текст»

Случвало ли ви се е в края на почивните дни да се чувствате изцедени и без капчица енергия. Изминалите събота и неделя, бяха за мен точно такива и с нетърпение чаках началото на работната седмица. Кой знае – нова седмица, нов късмет, ново презареждане. И все пак не стоях пасивно в очакване на понеделника. Разрових се за да открия какво може да ме „презареди”. Колкото и да е странно не открих нищо революционно и уникално за моята цел, а напротив бях впечатлена от простичката истина, която проблясваше все по-силно след всяка страница.

Първото което ми дойде на ум бе да потърся … прочети целия текст»

В сезона на бурканите сме, обаче ви предлагам вместо да се потим над казана с лютеница, днес да позяпаме няколко интересни алтернативи за пълнене на буркани. Не знам за вашата маза, но нашата изобилства от стъклария и за жалост все празна. Та ако и на вас ви се намират малко празни буркани и малко време за майсторене, ето няколко прости екологични решения за интериора и екстериора на вашия дом. Е може и на нашия, в случай, че направите повечко 🙂
… прочети целия текст»

За тези които не са поглеждали днес календара, датата е 15-ти август. Лошата новина е, че е понеделник, а добрата, че приблизително половин България празнува днес. Причината е празника за всички православни и католици – Успение Богородично или Голяма Богородица. Днес има наистина доста именници, със сигурност има и не малко рожденици, а освен това към празнуващите се прибавят и няколкото града и села които днес честват своя празник. На 15 август започва и националната седмица на меда, която ще бъде отбелязана официално в 10 български града. По този повод пчеларите за пореден път напомниха за проблемите в сектора и предложиха решения за тях:
„От организацията поискаха земеделското министерство да осигурява между 10 и 20 млн.лв. годишна субсидия за сектора, което означава 20 евро на пчелно семейство. По данни на … прочети целия текст»

Вчера беше страхотен ден за каране на велосипед. Е аз пропуснах тази възможност, но до края на ноември възможности за каране на колело много. За онези които са позабравили удоволствието от карането на велосипед, и за тези които никога не се престрашиха да пробват, ще кажа – не се лишавайте от това удоволствие! Да си призная, много обичам три неща: карането на автомобил (но за жалост е малко анти-еко), ходенето до предела на силите или на надморските височини (с други думи по планините) и карането на велосипед. Първото избягвам поради обясними причини, второто не мога да практикувам много често, но третото … това ми е малката градска радост. Обаче спор няма, за да изпита човек удоволствие от нещо, трябва да ги има условията. А те са на първо място изряден велосипед, на второ – мераклия да кара и на трето място … прочети целия текст»

Лято е и белия цвят е популярен , но следващото ми предложение е толкова зелено, че по-добре не носете бели дрехи ако ще го ползвате. В последния месец, много се изговори за Бургас. Често пъти срещах сравнения между този чуден южен град и Варна. Някои бяха доста обективни, други политизирани, но истината си е истина и ако на варненци не ни харесва трябва да поработим за да я променим. Накратко Бургас изглежда все по-добре и все по-примамлив и тъй като идват избори реших, че мога да се възползвам от тези два фактора с едно предложение – доста зелено и с мирис на прясно окосена трева. … прочети целия текст»

4ти август е, и ми звучи някак много ваканционно. Независимо къде сте, никога не е излишно да имате на ум още една алтернатива за отпуската. Моята представа за истинска почивка, е пълна смяна на обстановката, но стандартното ходене по хотели и курорти някак не ми е достатъчно. Винаги когато се разхождам по чуждите улици, се заглеждам в местните къщички и се чудя: Какво ли е да живееш тук? Твърде рядко почивката през тур оператор може да ти даде този отговор, но има ваканции които наистина те правят част от новия, свят който си посетил. Днес ще разкрия пред вас един нов вид туризъм, този на доброволците. … прочети целия текст»

Август е най-отпускарския месец, по неясни за мен причини. Но кой се дърпа от почивка? Не и аз. За това този месец ще го давам малко по-леко или по-точно доста по-леко от обичайното. И така погледа ми се спря върху кравите и летните новини покрай тях. Бързам да отбележа, че няма да става дума за развалено прясно мляко. Новините идват от ARK-Genomics Roslin Institute в Единбург. Учените са на път да намерят екологичен еквивалент на петрола и решението се крие в кравите. … прочети целия текст»